Wildeman Wandafwerking

wandafwerking gang bovenBehangen: "Het aanbrengen van behang op de muur, door rollen met behangpapier ongeveer op de juiste lengte te knippen, met behangplaksel te besmeren en daarna op de muur aan te brengen".

Het klinkt eenvoudig, maar behangen is een vak waarbij uiterst zorgvuldig te werk moet worden gegaan. De eerste baan wordt met een schietlood recht gehangen. Volgende banen kunnen 'tegen elkaar aan gestoten', en vervolgens aangerold met een 'nadenroller'. Als 'door de hoek' behangen wordt, moet eerst de ene wand gladgestreken worden, en daarna pas de andere. Beneden kan het behang 'over de plint getrokken' worden, waarna het 'over de plint afgesneden' kan worden en als laatste nog even 'aangeklopt' met de borstel.
Voorkom 'bellen en blazen' en in geval van behang met motief is secuur werken helemaal een vereiste.

Ook voor het populaire glasvezelbehang bent u bij Wildeman aan het juiste adres. Bij deze behangsoort wordt de muur ingesmeerd met speciale lijm en een roller. Het teveel aan lijm wordt eronder vandaan / glad gestroken met een 'spatel'. Glasvezelbehang moeten worden afgewerkt met 2 lagen verf.

Naast behangen levert Wildeman Schilders ook diensten op het vlak van glaszetten en schilderen. Neem contact op voor alle mogelijkheden.